Előfizetői tartalom

Megdöbbentő összeget keresett Oroszország a háború első 100 napjában

Portfolio
Oroszország 93 milliárd euró, 36,42 ezermilliárd forintnak megfelelő értékben értékesített olajat és gázt az ukrajnai háború első száz napján - írja a Sky, amely szerint ez a megdöbbentő összeg annak ellenére keletkezett, hogy májusban jelentősen csökkent az export volumene az orosz energiaforrásoktól való függőség megszüntetése miatt.

Az EU az orosz fosszilis tüzelőanyag-export 61%-át kapta a Centre for Research on Energy and Clean Air (CREA) jelentése szerint. Annak ellenére, hogy orosz olajat származása miatt árengedménnyel értékesítik, jövedelmező Putyin elnök rezsimje számára az ukrajnai invázió finanszírozásában. A társaság vezető elemzője a Moszkva elleni jelenlegi nemzetközi szankciókról elmondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés