Előfizetői tartalom

Itt a Fed várva várt kamatdöntése: 28 éve nem történt ilyen!

Portfolio
Magyar idő szerint este 8-kor tette közzé a kamatdöntésről szóló közleményét a Fed, amelyből kiderült, hogy a jegybank 75 bázisponttal emelte meg az irányadó kamatláb célsávját. Ekkora emelésre 1994 óta nem volt példa. A jegybank közzétette előrejelzéseit is: az inflációs prognózist felfelé, a növekedést lefelé módosították. Jerome Powell elnök a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a jegybank elkötelezett az infláció letörése mellett, de ugyanakkor rugalmas is, és a következő üléseken a kamatemelés mértékét a beérkező inflációs adatok határozzák meg. 75 bázispontos emelés ugyanakkor a továbbiakban nem gyakran várható - mondta ezúttal. Csakhogy legutóbb azt mondta, hogy egyáltalán nem gondolkodnak ilyenen.

2022. június 15. 21:38 Rövid összefoglaló A mai esemény legfontosabb döntései és üzenetei az alábbiak voltak: a Fed 75 bázisponttal 1,75%-ra emelte az irányadó kamat célsávjának tetejét. Ezzel a két szcenárió közül a szigorúbb valósult meg. Az előretekintő iránymutatás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái