Előfizetői tartalom

Itt a rendkívüli kamatemelés az MNB-től!

Portfolio
Ma 50 bázispontos kamatemelést hajtott végre az MNB az irányadó eszközében, az egyhetes betéten - derült ki a jegybank által ma közzétett tender-adatokból. Az emelés rendkívülinek mondható, hiszen bár a jegybanknak minden héten van lehetősége módosítani az irányadó rátán, egy ideje kitartott azon gyakorlata mellett, hogy csak a Monetáris Tanács alapkamatról határozó, hó végi ülése kapcsán változtatott a valódi irányadó eszközén.

Bár a kamatemelés rendkívüli időpontban történt, teljesen váratlannak mégsem nevezhető. Az elmúlt időszakban ugyanis több olyan dolog történt, ami kamatpolitikája felülvizsgálatára késztethette a jegybankot. A múlt szerdán közzétett májusi magyar inflációs adat még a pocsék várakozásoknál is magasabb lett, szerkezetében pedig továbbira is erősödő árnyomásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés