Előfizetői tartalom

Súlyos fenyegetés jött ma az oroszoktól, rakétaként lőttek ki a gáz- és áramárak

Weinhardt Attila
A turbinaszállítási ügy a gázszállítások felfüggesztéséhez is elvezethet az Északi Áramlat-1 vezetéken – küldte a nagyon komoly figyelmeztetést Oroszország EU-hoz akkreditált nagykövete csütörtökön az orosz RIA hírügynökség tudósítása szerint. Erre és egyéb aggasztó hírekre ma is mintegy 20%-kal még tovább szárnyaltak a gázárak a vezető holland gáztőzsdén, így három nap leforgása alatt már mintegy 70%-os szárnyalásról beszélhetünk, ez pedig a tőzsdei áramárakat is az égbe küldte. Frissítés! A mai szentpétervári konferencián nagyon fontos üzeneteket mondott el a Gazprom vezére és az orosz miniszterelnök-helyettes, amelyeket ebben a külön cikkünkben írtunk meg, és arra utalnak, hogy az oroszok egyáltalán nem bánják, hogy nagyon magasra ugrottak a turbinaügy miatt az európai gázárak.

A turbinaügy a német álláspont szerint csak ürügy a gázárak nyári felhajtására és a szándékos bizonytalanság-keltésre, az oroszok szerint viszont tényleg fizikai akadálya van a nyugati szankciók miatt annak, hogy hozzájussanak a karbantartásra külföldre kiküldött berendezésekhez. Az ügy hátteréről, előzményeiről itt írtunk: Kapcsolódó cikkünk 2022. 06. 14. Elszállt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái