Előfizetői tartalom

Szárnyal tovább a gázár az orosz ürügy miatt, a csehek és osztrákok is kevesebb gázt kapnak

Portfolio
Csak ürügy a gázárak felhajtására az oroszok azon lépése, hogy durván visszafogják az Északi Áramlat-1 vezetékpáron a németországi gázszállításokat egy nem valós műszaki problémára hivatkozva – hangsúlyozta tegnap egybehangzóan a német gazdasági miniszter és az energiaszabályozási hatóság elnöke. Nagyon úgy tűnik, hogy az oroszok célt érnek, ugyanis ma már sorozatban harmadik napja meredeken emelkedik a gázár Európában, a német hatósági elnök pedig téli gázellátási nehézségek lehetőségére is utalt friss nyilatkozatában. Közben csütörtök reggel a csehek és az osztrákok is bejelentették, hogy ők is kevesebb gázt kapnak az orosz Gazpromtól, miután az orosz cég a németek és olaszok felé is tekert a gázcsapon.

Robert Habeck német gazdasági miniszter szerdai erős kijelentéséről, miszerint alaptalan az oroszok érvelése a gázszállítások visszafogására, tegnap már részletesen írtunk, de aztán a Gazprom bejelentette, hogy még tovább vágja az Északi Áramlat 1-en a szállítási volument, aminek hatására később a miniszter egy külön közleményt is kiadott. Kapcsolódó cikkünk 2022....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés