Előfizetői tartalom

Draghi: hazudnak az oroszok, politikai célok miatt küldenek kevesebb gázt

Portfolio
„Mind Németország, mind mi, és mások is úgy hisszük, hogy ezek hazugságok. Valójában politikai célokra használják a gázt, ahogyan a gabonát is politikai célokra használják” – jelentette ki tegnapi történelmi kijevi látogatásán Mario Draghi olasz miniszterelnök arra reagálva, hogy az orosz elnöki szóvivő szerint nem előre megfontolt a gázszállítások mérséklése az Északi Áramlat 1-en, annak csupán a nyugati szankciókból eredő technikai oka van.

A turbinaügyből fakadó komoly gázpiaci kilengésekről tegnap két cikkben is írtunk, és amint érzékeltettük: az oroszok ürügyként használhatják a technikai hátteret, hogy ezzel is üzenjenek a történelmi látogatást végrehajtó német-francia-olasz-román négyesnek és nehezítsék az egyébként lendületesen haladó uniós gáztároló feltöltési erőfeszítéseket. Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés