Előfizetői tartalom

Zacher Gábor: a detoxikálás ingyenes a fesztiválon, de inkább senki se legyen paréj részeg

Portfolio
Két év kihagyás után ismét lehet tartani, és rendeznek is fesztiválokat Magyarországon. Zacher Gábor toxikológus nagyon jónak tartja, hogy vannak ilyen rendezvények, van a fiataloknak a programjuk, ugyanakkor szerinte semmivel sem hajlanak el többen, mint korábban. A szakértő a Portfolio-nak azt is elmondta, hogy lehetőség szerint ne legyen harmadik ital, ugyanakkor ha mégis detoxikálásra lenne szükség, az ingyenes. Hevesi Kriszta szakpszichológus szerint is szüksége van a pszichének a nagy erőt próbáló időszak után, amelyet a koronavírus-járvány okozott, egy kis lazításra, önfeledt szórakozásra. Nemcsak a felelőtlen intim kapcsolat okozhat traumát a fiataloknak, hanem a túlköltekezés, értéktárgy elvesztése egy fesztiválon, a Balaton Soundon például az alap biztonsági személyzeten túl a fesztiválozók akár a Safety Firsthöz is fordulhatnak segítségért. A kezdeményezésről Fülöp Zoltán fesztiváligazgató pedig azt árulta el, hogy a fesztiválozók komfortérzetéhez mintegy 100-150 magyar és külföldi önkéntes járul hozzá, akikhez bármilyen problémával lehet fordulni, legyen szó akár sérülésről, lopásról, esetleg bármilyen atrocitásról.

Zacher Gábor toxikológus visszatekintve a koronavírus-járvány időszakára elmondta, hogy ha megnézzük az elmúlt két évben visszaesett a kábítószer-használat, az alkohol ezzel szemben nem, mivel az magányűző, feszültségoldó szerként volt jelen. Tavaly nyáron lazultak a járványügyi intézkedések, akkor azt gondoltuk, hogy lesz egyfajta kompenzálás, azonban nem lett. A szakértő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés