Előfizetői tartalom

Kiadták a figyelmeztetést: lekapcsolhatják az áramot és a gázt, ha nem nyilatkoznak időben a cégek

Portfolio
Az a kis- és középvállalkozás, amelynek vezetője nem nyilatkozik haladéktalanul, de legkésőbb július 1-ig arról, hogy a továbbiakban már nem jogosult a rezsicsökkentett áron venni az áramot és a gázt, súlyos retorziókkal néz szembe, mert lekapcsolhatják mindkét szolgáltatásról és még komoly pénzügyi büntetést is fizethet – derül ki az MVM Next hétfői közleményéből. Ez azután született, hogy a minap megjelent kormányrendelet jelentősen szűkítette a rezsicsökkentésre jogosult cégek körét és amint szombati cikkünkben külön kiemeltük: haladéktalanul lépniük kell a rezsicsökkentésből kieső cégeknek a súlyos következmények elkerülése érdekében. Sőt, egy másik céges körnek is nyilatkoznia kell, hogy újonnan jogosult lehessen a kedvezményes áram- és gázárra.

Az MVM Next, mint egyetemes szolgáltató, a hivatalos oldalán hétfőn részletes tájékoztatókat tett közzé arról, hogy a változások mit jelentenek és a cégeknek milyen nyilatkozatot kell emailben a szolgáltató felé minél előbb, de legkésőbb július 1-ig eljuttatnia. Ebben nyilatkoznia kell a cégnek arról, hogy mely szolgáltatásnál milyen fogyasztási helyen veszíti el a jogosultságát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés