Előfizetői tartalom

Gázválság: rendkívüli vasárnapi ülésen döntöttek Bécsben egy szénbánya és szénerőmű újranyitásáról

Portfolio
Vasárnap este válságtanácskozást tartottak Bécsben az osztrák kormány illetékesei, miután már napok óta a megrendelt gázmennyiség felét szállította csak a Gazprom és ezért úgy döntöttek, hogy újranyitják a Graz melletti, 2020-ban bezárt mellachi szénbányát, illetve a stájerországi szénerőművet.  Közben megkezdődött tegnap Ausztria eddigi legnagyobb naperőművének építése az osztrák-magyar határ közelében.

A Népszava bécsi tudósítója a cikkben megjegyzi, hogy az előkészületek több hónapot vesznek igénybe és a tényleges újranyitás csak akkor történik meg, ha az orosz gáz szállítása teljesen megszűnik. Ha pedig újraindulna majd a szénbánya és az erőmű, akkor is csak 70%-ra csökkenne a mostani 80%-ról az orosz gáztól való osztrák függőség. Az ügy háttere, hogy amint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés