Előfizetői tartalom

Vajon tényleg jó ötlet volt közpénzből bitcoint venni?

Portfolio
A tavaly novemberi 70 ezer dollárhoz közeli csúcs óta brutálisan beszakadt a bitcoin árfolyama, a hétvégén már 20 ezer dollár alá is benézett a legnagyobb kriptoeszköz egységenkénti ára. Arról, hogy mi áll az esés hátterében, illetve hogy mennyire volt jó ötlet, hogy El Salvador jelentős mennyiségű közpénzt váltott kriptóra, Kövesy Károlyt, lapunk Részvény rovatának elemzőjét kérdeztük a Portfolio Checklist hétfői adásában.

A hétvégén 20 ezer dollár alatt is meg lehetett venni 1 bitcoint, így a tavaly novemberi, közel 70 ezer dolláros csúcshoz képest 70 százalékos mínuszban van a legnagyobb kriptovaluta. Ez a hír nemcsak a kriptomilliomosok számára rossz hír, hanem El Salvador számára is, mely az országok közül elsőként (és eddig egyedüliként) vásárolt jelentős mennyiségű bitcoint közpénzből....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés