Előfizetői tartalom

Magyar leválás az orosz gázról: a görögöknek kulcsszerepük lesz ebben

Portfolio
Magyarország számára két reális forgatókönyv létezik az oroszon kívüli gázbeszerzésre, a kelet-mediterrán medencéből vagy az Azerbajdzsánból származó földgáz, és mindkét irányból kizárólag Görögországon keresztül történhet a szállítás – így az országnak kulcsszerepe van ebben – jelezte mai athéni tárgyalási során Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a tárca által küldött összefoglalóban rámutatott, hogy ehhez is infrastrukturális fejlesztésekre van szükség. Ennek kapcsán üdvözölte, hogy kibővítették a Görögország és Bulgária közötti szállítási kapacitást, de szerinte ez még nem elégséges, ugyanis a közvetlen görög-magyar fizikai kapcsolat megteremtéséhez, a déli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés