korhaz-apolo
Gazdaság

Megvan a magyar privát egészégügy Big Four-ja

Portfolio
Jól teljesített a tavalyi évben a magánegészégügy Magyarországon, a piac koncentráltságára jellemző, hogy négy nagy szereplő egyfajta egészségügyi Big Four-ként jól elkülönül a többi szolgáltatótól – egyebek mellett erről beszélt a Portfolio Checklist keddi adásában Csiki Gergely, portálunk lapigazgatója.

Látványos növekedésben van a magánegészségügyi szektor Magyarországon, a Portfolio által vizsgált, 700 millió forintos árbevételt meghaladó szolgáltatók esetében az átlagos növekedési ütem 45%, a medián növekedési ütem pedig 35% volt 2021-ben – erről is beszélt Csiki Gergely, portálunk lapigazgatója a Portfolio Checklist hétfői adásában.

PRIVATE HEALTH FORUM 2022

A Doktor24, a Dr. Rose, a Swiss Medical és a többi legnagyobb magánegészségügyi szolgáltató ott lesz a Portfolio szeptember 7-i Fórumán. Most még vannak jegyek extra early bird áron: Információ és jelentkezés

A piaci koncentrációval kapcsolatban elmondta: a Medicover, a Budai Egészségközpont, a TritonLife és a Doktor24 teljesít évi 10 milliárd forint fölött, s bár a Medicover számait a tavalyi évről még nem ismerjük, de ezek a szereplők méret szempontjából jól elkülönülnek a piac többi részétől, egyfajta magánegészségügyi Big Four-t alkotva.

Az interjú, melyben arról is szó volt, hogy az állami intézkedések, közük a hálapénz eltörlése, hogyan fűtik indirekt módon a magánegészségügyi piac növekedését, már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adásában 09:25-től a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

Mi az a Portfolio Checklist?

A Portfolio Checklist lapunk napi podcastje, melyben a Portfolio elemzői és más szakértők segítségével dolgozzuk fel a nap meghatározó gazdasági és pénzügyi híreit. A sorozat követhető a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a nagyobb podcast platformokon, és itt, a Portfolio-n is.

Címlapkép forrása: Getty Images

Koppenhága lövöldözés
Liszicsanszk
Szmogriadó
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Izrael Tel-Aviv