Előfizetői tartalom

Putyin Kínával és Indiával kezdett még jobban szövetkezni, hogy pótolja a nyugati szankciók miatti piacvesztést

Portfolio
|
MTI
Az ukrajnai háborút újabb, az emberiségnek szóló vészjelzésnek nevezte a BRICS országok gazdasági fórumán tartott nyitóbeszédében Hszi Csin-ping kínai elnök, igaz továbba sem bírálta Oroszországot a lépéseiért. Ugyanezen a fórumon Vlagyimir Putyin orosz elnök többek között azt jelentette be, hogy növelik az olajszállításokat Kínába és Indiába, amellyel párhuzamosan több kínai autó, illetve indiai üzletlánc jelenhet meg Oroszországban és a pénzügyi rendszer terén is igyekeznek szorosabbra fűzni a kapcsolatokat a legnagyobb feltörekvő piaci gazdaságokkal.

A kínai elnök főbb üzenetei A béke helyreállítását sürgette Ukrajnában a BRICS-országok üzleti fórumának megnyitóján szerdán videókapcsolaton elmondott beszédében Hszi Csin-ping kínai elnök. A Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika gazdasági társulására megalakított fórum megnyitóján Hszi az ukrajnai háborút újabb, az emberiségnek szóló vészjelzésnek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái