Előfizetői tartalom

Teljesen kiherélik a képviselők vagyonnyilatkozatát

Portfolio
Reggel a Facebook-oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője jelezte, hogy megváltozik a vagyonnyilatkozati rendszer Magyarországon. A politikus akkor azt jelezte, hogy az új gyakorlat megegyezik majd a német szabályokkal, azóta az is kiderült, hogy ez mit jelent: a legfontosabb részek, például az ingó és ingatlanvagyon, ami alapján a képviselők vagyonosodását lehetett volna nyomon követni (ha bárki komolyan vette volna) egyszerűen kikerülnek a nyilatkozatból.

Bevezetjük Magyarországon az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerét, amely lényegében megegyezik a német szabályokkal is - jelezte Facebook-oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. A politikus úgy indokolt, hogy sok bírálat éri hosszú évek-évtizedek óta a magyar vagyonnyilatkozati rendszert, ezért függetlenül attól, hogy ezek megalapozottak-e vagy sem, érdemes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés