Előfizetői tartalom

Ausztriában dolgozó családos magyarok: plusz pénz is jöhet a fellélegzés után

Portfolio
Az Európai Bíróság friss döntése után fellélegezhetnek az Ausztriában, illetve bármely tagállamban dolgozó magyarok, ugyanis nem csökkenthető akkor sem az ott kapott családi pótlékuk, ha a gyermekeik idehaza maradtak, sőt Ausztria esetén utólag pénzügyi kártérítésre is jogosultak az érintett családok – írja a döntés következményeként az Infostart.

A portál rámutat, hogy az EU-országokban munkát vállaló családos kelet-európaiak millióit érintheti az Európai Bíróság napokban született ítélete, amelyben az EU-joggal ellentétesnek minősítette a vendégmunkások családi pótlékát szabályozó 2019-es osztrák törvényt. Kapcsolódó cikkünk 2022. 06. 16. Jó hír érkezett az Ausztriában dolgozó magyaroknak az uniós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés