FONTOS Rég nem voltak ekkora bajban az ukrán erők – Itt van három frontszakasz, ahol beüthet a katasztrófa
Harmincöt milliárd forintos beruházást hajt végre az eMAG-Extreme Digital Magyarországon
Gazdaság

Harmincöt milliárd forintos beruházást hajt végre az eMAG-Extreme Digital Magyarországon

Portfolio
A hazai piacvezető e-kereskedelmi szolgáltató Dunaharasztin építi fel legújabb logisztikai központját, amely az évek óta rohamos növekedő online vásárlás kapacitásszükségleteit fogja kielégíteni. A vállalat a beruházástól rövidebb szállítási időket, illetve a többszáz egységből álló easybox csomagautomata hálózat zökkenőmentes ellátását várja. Az eMAG további terjeszkedése a magyar piacon része egy nagyobb, 255 milliárd forintnak megfelelő összegű regionális fejlesztési tervnek, amelyben kiemelt jelentőséget kapnak a nemzetközi logisztikai fejlesztések.

A hazai e-kereskedelem az elmúlt években töretlenül fejlődött, a szektor csak tavaly közel 70 millió hazai rendeléssel több mint 1200 milliárd forintos forgalmat ért el, amely harminc százalék feletti növekedést jelent. Van még tér azonban a fejlődésre, a teljes hazai kiskereskedelem 10%-át adják az online vásárlások, amely jóval elmarad az európai 15-20%-os részesedéstől. A piac bővülésében jelentős szerepe lehet a vállalat és partnerei által forgalmazott 4 millió terméknek, amelynek számát rövid időn belül a duplájára emelnék. A megnövelt kapacitásoktól a vállalat még rövidebb szállítási időket vár, és a folyamatosan bővülő csomagautomata-hálózat ellátási igényeit elégíti ki.

eMAG új logisztikai központja Dunaharasztin

A beruházással a 2019-ben, az Extreme Digitallal összeolvadt romániai székhelyű cég az első külföldi, saját tulajdonú logisztikai parkját építi fel. A 117 000 négyzetméter alapterületű raktárban anyagmozgatásra, készletezésre, leltározásra 5 milliárd forint értékben ruháznak be a legmodernebb automatizált technológiába, amellyel akár napi 100 000 csomagot tudnak kezelni. A robotok korántsem veszik el a hazai munkaerő feladatait, a fejlesztés többszáz munkahelyet is teremt. A logisztikai központ regionálisan is jelentős szerepet kap, hiszen nem csak a magyar, hanem a horvát, szlovén, szlovák, osztrák, német és cseh megrendeléseket is kiszolgálja.

eMAG üllői raktár 2021 november - Mudra László fotója

"Az e-kereskedelemben minden a gyorsoságról szól”

jelentette ki Várkonyi Balázs, az eMAG-Extreme Digital ügyvezetője a központ építésének bejelentésre rendezett eseményen. Hozzátette: „Az új raktárbázis révén nem csupán az eMAG-Extreme Digital saját rendeléseinek kiszolgálása gyorsulhat tovább, hanem annak a több mint hatezer magyarországi és régióbeli vállalkozásé is, amelyek az eMAG Marketplace piactéren kínálják termékeiket és szolgáltatásaikat a hazai vásárlóknak. Beruházásunkkal a hazai kisvállalatokat is segítjük abban, hogy profi internetes kereskedővé válva versenyképesek maradjanak a régiónkban terjeszkedő külföldi online óriásokkal szemben”

eMAG új logisztikai központja Dunaharasztin

A hazai piacvezető e-kereskedelmi platform szeptemberre elkészülő beruházását a Nemzeti Befektetési Ügynökség közel 5 milliárd forinttal támogatta.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen elmondta: „A beruházással tovább növekedik az Magyarország regionális versenyképessége egy olyan iparágban, ami kiemelt nemzetgazdasági jelentőséggel bír az országban. A logisztika a teljes hazai szolgáltatás-export 28%-át adja, amely közel 50%-os növekedést jelent egy év alatt. Különösen fontosak az olyan platformok, értékesítési csatornák, amelyek a hazai KKV-k számára biztosíthatják az online piacra lépési lehetőséget; e nélkül nem lehetnek versenyképesek a mai piaci környezetben"

Az eMAG-Extreme Digital megoldásai és a logisztikai beruházás is nagy segítség lehet számukra a piaci kihívások leküzdésében

A logisztikai központ már idén szeptemberben megkezdi a működését, elsőként 350, később akár 600 munkahelyet teremtve a régióban.

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.