Előfizetői tartalom

Szinte 100%, hogy Putyin már a nyáron elzárja a gázcsapokat – jósolja a neves szakértő

Portfolio
Ha az EU-nak sikerülne elérnie a most eldöntött magas gáztároló töltöttségi szinteket őszre, akkor továbbra is tudna majd pénzt és a fegyvereket küldeni Ukrajnába, éppen ezért „nagyon magas az esélye, közel 100%”, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök még júliusban, vagy augusztusban leállítja az orosz gázszállításokat Európába, hogy megakadályozza a tárolók magasra feltöltését – jósolja Mihail Krityihin, az orosz Gazprom ügyeit alaposan ismerő vezető gázpiaci elemző.

A RusEnergy tanácsadó cég társalapítója, Krityihin a Politico-nak adott nyilatkozata abba az értelmezési keretbe illik, amit a Carnegie Intézet vezető szakértője mondott szintén a lapnak, miszerint Putyinnak fontos, hogy az ukrán frontra hatást gyakorló témában számára kedvező irányba fordítsa a dolgokat, és ehhez kapóra jön, ha az európai gazdaságnak, és a társadalomnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés