Előfizetői tartalom

Túlkínálat alakulhat ki, de korántsem biztos, hogy mindenki jól jár

Portfolio
Éveken keresztül tartotta az egekben a videokártya-árakat a kriptovaluta-bányászat, mostanra azonban fordulni látszik a trend - derült ki az iPon közleményéből, amelyben rávilágítanak, hogy a második legnagyobb digitális valuta tranzakciós hitelesítési eljárása megváltozik az Ethereum 2.0 érkezésével.  A jelenleg még nagy számítási kapacitásra épülő folyamatot az úgynevezett Proof of Stake rendszer veszi át, amihez nincs szükség komplikált és felesleges számításokra.

Mivel az Ethereum-rendszer változása lényegében a GPU-alapú bányászat gerjesztett veszteségességén alapul, a folyamat során egyre több és több videokártya válik majd feleslegessé. Az érintett kártyák egy részét a kriptobányászok átvihetik más, azonos elven működő láncok működését támogatni, de a teljes kapacitásra biztosan nem lesz szükség, így sokat valószínűleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés