Előfizetői tartalom

Rettegnek a magyarok az inflációtól, de már van egy biztató jel

Portfolio
Újabb csúcsra emelkedett a lakosság inflációs várakozása, vagyis az emberek egyre nagyobb és nagyobb áremelkedési ütemet várnak Magyarországon. Ez azért roppant kellemetlen, mert minél tovább vannak nagyon magasan az inflációs várakozások, elméletileg annál nehezebb - és annál nagyobb reálgazdasági áldozattal - törhető le a pénzromlás.

Júniusban új csúcsra törtek a lakossági inflációs várakozások, ami kifejezetten kedvezőtlen jel a pénzromlás kilátásai szempontjából. A GKI Gazdaságkutató felmérése szerint trendszerűen tovább emelkedett a lakosság inflációval kapcsolatos pesszimizmusa, ami magasan beragadó áremelkedési várakozásokat tükröz. Májusban 10,7%-os inflációt mért a KSH, ami két évtizede...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés