Előfizetői tartalom

Virág Barnabás bejelentette: összeolvad az egyhetes betéti kamat és az alapkamat

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank mai kamatdöntő ülésén 185 bázisponttal, a várakozásoknál nagyobb mértékben emelte meg az alapkamatot, Virág Barnabás monetáris politikáért felelős alelnök a jegybanki döntés utáni háttérbeszélgetésen elmondta, hogy határozott kamatemelések következnek, a mai döntés ebbe illeszthető bele. Virág elárulta, hogy az egyhetes betét kamata és az alapkamat összeolvad, de ez az összeolvadás sem lesz teljes, ugyanis a jegybank hetente dönt az egyhetes betét kamatáról, és szükséges esetben megemelheti azt. Ha ez így történik, a következő ülésen az alapkamat-emelésbe ez az egyhetes betéti kamatemelés beleépül majd.

2022. június 28. 15:33 Az irány csak felfelé lehet a kamatokban Virág Barnabás kapott egy kérdést arról, hogy amennyiben az egyhetes betét kamata csökken a rendes kamatdöntő üléseken kívül, akkor azt is követi-e a kamatdöntésen az alapkamat. Virág Barnabás erre azt felelte...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái