Előfizetői tartalom

Újabb mérföldkőhöz ért a hazai villamosenergia-rendszer fejlesztése

Portfolio
Megépült a magyar és szlovén villamosenergia-átviteli hálózatot összekötő Hévíz–Cirkovce 400 kV-os határkeresztező távvezeték, amelynek mai üzembe helyezésével Magyarország minden szomszédjával megteremtette villamosenergia-hálózata összekapcsolását – jelentette be Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke. A magyar-szlovén határmetszéken hamarosan megindul a kereskedelemi forgalom is, ami további hatékony lehetőségeket biztosít a gyorsan növekedő, időjárásfüggő megújuló energiatermelés számára, valamint az ellátásbiztonságot is erősíti – tette hozzá az elnök.

Horváth Péter János - a MEKH tájékoztatása szerint - az új határkeresztező vezeték üzembe helyezésével kapcsolatban elmondta, hogy ezzel újabb történelmi mérföldkőhöz ért a magyar villamosenergia-rendszer fejlesztése, mivel az új rendszerösszekötővel Magyarország minden szomszédjával megteremtette villamosenergia-hálózata összekapcsolását. A magyar és szlovén villamosenergia-átviteli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés