Előfizetői tartalom

Kegyetlen meglepetést hozott az európai inflációs adat: az EKB-nak nem sok választása marad

Portfolio
Az Eurostat közzétette az eurózóna inflációs adatát, amelyből kiderült, hogy júniusban a vártnál nagyobb mértékben nőtt az infláció az euróövezetben. Az Európai Központi Bank a beérkező inflációs adatoktól tette függővé a várható kamatemelések mértékét, a júniusi adatot látva azonban nem tűnik úgy, hogy a jegybanknak sok választása lenne.

Kellemetlen meglepetés Az eurózóna éves inflációja 8,6% volt júniusban a májusi 8,1% után az előzetes becslés szerint, azaz jelentős emelkedésről beszélhetünk. Az elemzők arra számítottak, hogy az áremelkedés mértéke 8,4%-ra gyorsul, de a tényadat még ezt is túlszárnyalta. Az új adat egyben történelmi csúcs is, de ez önmagában nem hír: minden hó/hó emelkedés új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés