FONTOS Megeszi az infláció a magyar nyugdíjakat, rendkívüli javaslattal állt elő a szakértő
 
Előfizetői tartalom

Még drágábban, de lesz WC-papír!

Portfolio
Lesz elegendő higiéniai papírtermék az alapanyag és az energiaköltség jelentős drágulása ellenére is, azonban nem elkerülhető ezek részleges áthárítása a fogyasztókra - mondta a Portfolio érdeklődésére Vajda Attila. A Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy Magyarország éves szükséglete 90 ezer tonna a higiéniai papírtermékekből (toalettpapír, papír zsebkendő, háztartási papírtörlő), a Vajda-Papír csoport éves kapacitása pedig 140 ezer tonna. A vállalat a kihívások ellenére tudja tartani tervezett termelését a kapacitásbővítő beruházásoknak köszönhetően.

A Vajda-Papír által gyártott termékek fő alapanyaga elérhető a nemzetközi piacon, ahol a cellulóz ára tavaly év eleje óta több, mint a duplájára emelkedett. Habár ellátási probléma nem fenyeget, mégsem várható középtávon csökkenés a cellulóz árában - mondta portálunknak Vajda Attila, aki rávilágított, hogy a műanyagok visszaszorítását ösztönző környezetvédelmi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái