Előfizetői tartalom

ING: Borús hónapok várnak Magyarországra, csak az MNB határozottsága mentheti meg a forintot

Portfolio
Az első félév változatosra sikerült a magyar gazdaságban, de összességében alakulhatott volna rosszabbul is - írja elemzésében Virovácz Péter, az ING Bank vezető közgazdásza. Az elemző a rövid távú kilátásokkal kapcsoltban már kevésbé optimista: ahogy ő fogalmaz, a következő hónapokat borús kilátások jellemzik. Ősztől viszont pozitív fordulat állhat be, amennyiben az infláció tetőzik, és az EU-val sikerül megállapodni a jogállamisági kérdésekről. Addig viszont az MNB-nek folytatnia kell a határozott szigorítást, hogy stabilizálni tudja a forint árfolyamát.

Az első félév végén Virovácz Péter, az ING Bank közgazdásza jó alkalmat lát arra, hogy kielemezze a magyar gazdaság féléves teljesítményét, és a rövid távú kilátásokról is írnak – mindezt hat pontban. Az elemzés elején leszögezi, hogy az első félév kifejezetten változatosra sikerült, de alakulhattak volna a dolgok rosszabban is. A rövidtávú jövőt viszont már...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái