Előfizetői tartalom

Itt áll feketén-fehéren: a magyarok fizetik az adóemelések egy részét

Portfolio
A különadók és egyéb adóemelések bejelentése óta zajlik a vita arról, hogy végül kik fizetik meg azokat, vagyis hogy a vállalatok mennyire képesek beépíteni a magasabb adóterheket az áraikba és ezáltal mennyiben tudják továbbhárítani azokat. A jegybank héten megjelent Inflációs jelentéséből pedig kiolvasható a válasz, ami azt üzeni: a fogyasztók nem ússzák meg olcsón a brutális költségvetési kiigazítást.

A kormány mintegy 900-1000 milliárd forint összegű adóbevételi intézkedést jelentett be a 2022-2023-as költségvetési évekre vonatkozólag - emlékeztet a jegybanki elemzés egyik keretes írása. A bevételi intézkedéseket „extraprofit” különadók és egyéb adóintézkedések jellemzik, amik rövid távon növelhetik az inflációt - vélik az elemzők, akik írásukban annak jártak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés