Előfizetői tartalom

Megállíthatatlanul terjed a majomhimlő, Magyarország is kap a védőoltásból

Egy hónap alatt majdnem nyolcszorosára nőtt a majomhimlős esetek száma a világban, a tavasszal kezdődött járvány így egyre ijesztőbb méreteket ölt. A hatóságok és a kormányok is egyre komolyabban veszik a vírus jelentette fenyegetést, Amerikában magánlaborokat is bevontak a PCR-tesztek értékelésébe, és sok helyen megkezdték az oltóanyagok felvásárlását, sőt kiosztását is. Jelenleg úgy tűnik, hogy a majomhimlő jobban terjed a több szexuális partnerrel érintkezők, azon belül is a férfiak körében. Halálesetről továbbra sincs hír.

„Már elvesztettük az ellenőrzést a járvány felett” – ezt a majomhimlős esetek egyesült államokbeli növekedésével kapcsolatban jelentette ki a napokban David Harvey, a nemi úton terjedő betegségek nemzeti koalíciójának igazgatója. Szerinte sokkal több eset van, mint amit az adatok mutatnak, ezért most kell cselekedni, hogy kézben tartsuk ezt a járványt. Európa a gócpont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés