Előfizetői tartalom

Megállíthatatlanul terjed a majomhimlő, Magyarország is kap a védőoltásból

Haiman Éva
Egy hónap alatt majdnem nyolcszorosára nőtt a majomhimlős esetek száma a világban, a tavasszal kezdődött járvány így egyre ijesztőbb méreteket ölt. A hatóságok és a kormányok is egyre komolyabban veszik a vírus jelentette fenyegetést, Amerikában magánlaborokat is bevontak a PCR-tesztek értékelésébe, és sok helyen megkezdték az oltóanyagok felvásárlását, sőt kiosztását is. Jelenleg úgy tűnik, hogy a majomhimlő jobban terjed a több szexuális partnerrel érintkezők, azon belül is a férfiak körében. Halálesetről továbbra sincs hír.

„Már elvesztettük az ellenőrzést a járvány felett” – ezt a majomhimlős esetek egyesült államokbeli növekedésével kapcsolatban jelentette ki a napokban David Harvey, a nemi úton terjedő betegségek nemzeti koalíciójának igazgatója. Szerinte sokkal több eset van, mint amit az adatok mutatnak, ezért most kell cselekedni, hogy kézben tartsuk ezt a járványt. Európa a gócpont...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái