Előfizetői tartalom

20 százalékos fizetésemelést várnak a közszféra dolgozói

Portfolio
A magas infláció ellentételezéseként diplomás minimálbért és azonnali 20 százalékos fizetésemelést kérnek a közszolgálatban dolgozók, azonban a kabinet szerint a helyzet túl nehéz - írja a Népszava, amely szerint nem jutottak érdemi eredményre a kormány, a munkavállalók és az önkormányzatok képviselői szerdán, amikor megtartotta a választások utáni első ülését az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT).

12 éve nem nőtt a köztisztviselői illetményalap 38 650 forintos összege - mutatnak rá a cikkben, amely alapján még ma is több száz település van az országban, ahol saját forrásból nem tudtak ezen emelni az önkormányzati alkalmazottak bérének megállapításakor. A költségvetési intézmények dolgozóinak negyede pedig csak a központi minimálbér és garantált bérminimum...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés