Előfizetői tartalom

Sírjából támad a koronavírus Magyarországon: van olyan megyénk, ahol már duplázódnak a számok

Portfolio
Miközben a rekordgyenge forinttal és a rekordmagas inflációval van tele a hazai sajtó, szép csendben a koronavírus is ismét utat tör magának Magyarországon: néhány szomszédos országhoz hasonlóan nálunk is kétszámjegyű százalékos mértékben emelkednek a heti esetszámok, így most már ott járnak, ahol május közepén. Feltehetően az omikron variáns BA.4 és BA.5 jelű alvariánsának külföldről való begyűrűzése okozza, hogy a legtöbb új fertőzöttet Budapesten, Győr-Moson-Sopron és Pest megyében találták az elmúlt héten, a leggyorsabban pedig Vas megyében növekszik az esetszám. A Balaton környékén, úgy tűnik, egyelőre nincs járványgóc.

Az elmúlt héten összesen 4663 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, és 14-en hunytak el a koronavírus okozta betegségben – írtuk reggel. Ez azt jelenti, hogy az új fertőzöttek napi átlaga 53%-kal nőtt a múlt héten, miközben a haláleseteké még 33%-kal csökkent. Az esetszámok növekedése mellett az is figyelmeztető jel, hogy a kórházban ápolt covidos betegek száma 233-ról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés