Előfizetői tartalom

Egyre csúnyább, ami a magyar kötvénypiacon történik – Küszöbön a 10 százalékos hozamok

Portfolio
Csütörtökön tovább emelkedett a magyar állampapírok másodpiaci referenciahozama, így lassan 10 százalékos jegyzésről beszélhetünk néhány futamidő esetében. A hozamok emelkedését egyrészt a folyamatosan emelkedő kamatvárakozások okozzák, másrészt az elmúlt két-három napban a forint piacán látott negatív hangulat a kötvénypiacra is átgyűrűzött.

Ismét 17-65 bázisponttal emelkedett csütörtökön a magyar állampapírok másodpiaci referenciahozama, ezzel folytatódott az utóbbi napok tendenciája. Az ÁKK adatai szerint a 3 és 5 éves papírok esetében így 9% fölé kúszott a referenciaérték. Folytatódott az intenzív hozamemelkedés, a kötvények esetében lassan tízéves csúcsról beszélhetünk, hiszen utoljára 2012-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés