Előfizetői tartalom

Fontos gázpiaci hír jött a németektől, ami kiugraszthatja a nyulat a bokorból az oroszoknál

Portfolio
Fontos első lépés a gázpiaci helyzet megoldására az, hogy a kanadaiak visszaadják nekünk a javításra kiküldött turbinát, így az a célunk, hogy azt a lehető leghamarabb elküldjük Oroszországba, hogy az Északi Áramlat-1 vezeték üzemeltetője be tudja azt szerelni – jelezte vasárnap este a Siemens Energy egy közleményben. A cél az, hogy minél hamarabb, minél nagyobb mértékben felpörögjön a gázszállítás ezen a vonalon és így a turbina visszaküldéssel a németek "ki akarják ugrasztani a nyulat a bokorból", hogy tényleg ez a műszaki ok indokolta-e a vezetéken a gázszállítások 60%-os visszafogását.

Az oroszok arra az ürügyre hivatkozva fogták vissza durván, 50-60%-kal június közepétől az Északi Áramlat-1-en a gázküldést a németek felé, hogy a Siemens Energy tulajdonában lévő, karbantartásra Kanadába kiküldött turbina ott ragadt az időközben hatályba lépett szankciók miatt. A gázszállítások komoly visszafogását egész Európa gázpiaca megérezte közvetlenül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés