Előfizetői tartalom

Igényesség, maximalizmus, rámenősség – ki volt Claessens Peter?

Portfolio
Hétfőn érkezett a hír, hogy meghalt Claessens Peter, belga származású magyar üzletember, agrárvállalkozó, aki Somogy megyében kiemelkedő mezőgazdasági tevékenységet végzett és elsősorban a sertéstenyésztésről vált híressé. A hírek szerint a nagyvállalkozó üzleti és családi problémák miatt önkezével vetett véget az életének. Üzleti sikerei tragikus halálának fényében is nyilvánvalóak, ám ennél többről is szó van: a szakmában mindenki etalonként tekintett tevékenységére és a személyiségére is. A lapunknak név nélkül nyilatkozó agrárszakemberek hasonlóan vélekedtek róla.

A szakmai igényesség csúcsát képviselte Magyarországon – mondta el a Portfolio-nak egy Claessens Petert személyesen ismerő agrárszakember. „Már 1995-ben nagyon magabiztos volt, amikor Magyarországra érkezett. Abban bízott, hogy ha meghaladja az akkortájt már nem igazán hatékony magyar sertéstenyésztési színvonalat, akkor nem bukhat meg üzletileg. Ezért mindent meg is tett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés