Előfizetői tartalom

Jön az újabb világválság? 10 dologban nagyon más a jelenlegi helyzet, mint a legutóbbi összeomlás során volt

Portfolio
Egyre élesebb a vita arról, hogy az amerikai gazdaság recesszió felé tart. Egyelőre még élénk az aktivitást, de már látszanak a felhők, és a gazdasági lassulás aligha elkerülhetető. A jelenlegi helyzet viszont kifejezetten más, mint a 2008-as pénzügyi válság során volt - a Bloomberg 10 pontban gyűjtötte össze a különbségeket. Ezek közül sajnos nem mindegyik mutatja azt, hogy a helyzet jobb, mint akkor volt.

Infláció Egyértelmű különbség, hogy jelenleg több évtizedes csúcsokat dönt az infláció szerte a világon. Nemcsak az Egyesült Államokról és az eurózónáról van szó, hanem olyan helyeken is emelkedést látunk, ahol nem jellemző a nagy áremelkedés: például Svájcban vagy Japánban. Foglalkoztatás A munkaerőpiacon sokkal kedvezőbb a helyzet, mint a legutóbbi válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés