Előfizetői tartalom

Brutális döntést hozott a kormány a lakossági rezsicsökkentés módosításával

Portfolio
Amellett, hogy ma elrendelte az energia veszélyhelyzeti kategóriát a kormány, rendkívüli jelentőségű döntést hozott a lakossági rezsicsökkentés kapcsán, ami a lakosság egynegyedének komoly fájdalmat fog jelenteni. Az éves átlagos áram- és gázfogyasztás feletti részt ugyanis a mindenkori piaci ár mellett kell kifizetniük augusztus elseje után.

A rezsicsökkentést 2013-ban kezdte el a kormány, aztán 2014-től volt még egy kis módosítás benne, de az elmúlt 8 évben gyakorlatilag a lakosság nominálisan ugyanakkora áram- és gázárat fizetett ki, amivel kirívóan a legolcsóbbá vált az elmúlt hónapokra a magyar lakossági áram- és gázár. Ezt a februárban is részletesen megírt képet, ami májusra még kirívóbban olcsó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés