Előfizetői tartalom

Még nagyobbat fékez jövőre a magyar gazdaság, az infláció egy ideig még velünk marad

Portfolio
Az eddig vártnál is erősebben lassulhat a magyar gazdaság 2023-ban, már csak 2,1% lehet a GDP-növekedés – olvasható az Európai Bizottság csütörtökön megjelent friss előrejelzésében. Ezzel párhuzamosan az idei növekedés viszont jobb lehet a korábban vártnál. Az infláció pedig tartósan velünk maradhat, ha nem is további emelkedés, de nagyon lassú csökkenés formájában.

Csütörtökön tette közzé friss makrogazdasági előrejelzését az Európai Bizottság. A nyári prognózisban szokás szerint nincs részletes elemzés az egyes tagállamokról, csak a GDP-re és az inflációra vonatkozó számokat frissítik. A magyar gazdaságtól 2022-ben 5,2%-os növekedést vár a testület, ami ugyan elmarad a tavalyi 7,1%-os tempótól, de jelentős javulást jelez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés