Előfizetői tartalom

Mi történt a rezsicsökkentéssel? - Magyarország közelebb lép a recesszióhoz

Ha jól megy a gazdaságnak, az államnak érdemes takarékoskodni. Ha jönnek a rossz idők, segíteni kell a vállalatokat és a lakosságot. Ezzel enyhíthetők a problémák akkor, amikor előjönnek. A közgazdaságtan egyik legfontosabb alapigazságát, a John Keynes nevéhez köthető anticiklikus gazdaságpolitika előnyeit azonban a magyarok sosem ismerhetik meg.

Röpködnek a százmilliárdok manapság. Na nem azok a százmilliárdok, amiket a nehéz gazdasági helyzetre félretett a kormány tavaly, amikor jól ment a gazdaságnak, mert ilyenek nincsenek. Hanem azok a százmilliárdok, amelyeket súlyos megszorítások formájában érezhet meg a lakosság. És ez éppen az a történet, amiről John Keynes hallani sem akarna, amikor érkezik a gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés