Előfizetői tartalom

Tovább pörgetheti az inflációt a kata eltörlése

Portfolio
A kata átalakítása után több adóbevétel fog befolyni az államkasszába, jellemzően az SZJA-ba és a járulékbevételek oldalára. Nincsenek hatástanulmányaink a pontos számokról, de akár 100-200 milliárdos többletbevételről is beszélhetünk, mindemellett pedig az inflációt is tovább pörgetheti az intézkedés - közölte Csiki Gergely, a Portfolio lapigazgatója, a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének szerdai adásában.

A vállalkozók próbálhatják a megrendelőikre áthárítani a megemelt adóterhet, és magasabb szolgáltatási díjat kérni. Ez persze a megrendelő oldalán áremelkedés formájában csapódik le, ami infláció-növelő hatású. A pénzromlás pedig már most is jelentős, 13-14%-os - mondta Csiki Gergely, a Portfolio lapigazgatója a Checklist szerdai adásában. A változások munkaerőpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés