Előfizetői tartalom

Kiszámoltuk: átlagosan akár 800 ezer forinttal is többe kerülhet a rezsi

Portfolio
A beérkező új információk és feltételezések alapján már meg lehet becsülni, hogy a kormány által szerdán bejelentett rezsicsökkentés csökkentése konkrétan milyen hatással jár a lakossági fogyasztókra. Kiderült ugyanis, hogy az államnak sietősen szüksége lesz már idén a plusz pénzekre és megközelítően az is tudható, hogy hány ember lesz érintett az átlag feletti fogyasztással. Leegyszerűsítő számításaink azt mutatják, hogy 2023-ban egy háztartásnál átlagosan éves szinten körülbelül 478 és 785 ezer forint között lehet a plusz teher mértéke, amit az előző év átlagfogyasztása feletti fogyasztása miatt fizet.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ információiból nagyjából ki lehet nyerni, hogy hány ember lesz várhatóan érintett a magasabb piaci árakkal (a kormány korábbi közlése szerint az emberek háromnegyedét nem érinti a rezsiárak emelése): A gáz esetében a 3,5 millió fogyasztóból 2,6 millió fogyasztó nem érintett. A villany esetében az 5,6 millió fogyasztóból 4,2...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés