Előfizetői tartalom

Mind nagy vesztesei leszünk a kata átalakításának

Portfolio
Sok alkalmazott úgy véli, hogy a kata átalakítása az ő életét nem befolyásolja majd, azonban számos olyan területen dolgozók használták ezt azt adózási formát, akikről nem is gondolnánk. Sok katás eddig közvetett módon járult hozzá egyes termékek és szolgáltatások megvalósulásához. A szolgáltatók a jövőben elképzelhetően az ügyfelekre, megrendelőkre terhelik majd azt a terhet és kiesést, amelyet a céges ügyfelek hiánya és az extra adminisztrációs terhek jelentek majd számukra. A szolgáltató szektorban az előzetes jelzések szerint munkaerőhiányra és drágulásra számíthatunk majd. De hogy pontosan mit is jelent majd ez a gyakorlatban, erről a Portfolio az egyes szektorok képviselőit kérdezte.

A teljesség igénye nélkül cégeknek számláznak például a futárok, akik esetében a Wolt és a Foodpanda közvetítő szerepet tölt be, óraadó tanárok, akik nem főállásban dolgoznak egy oktatási intézményben, akár nyelviskolában, a villany- és vízvezeték- és gázszerelők, kőművesek, burkolók, szobafestők, akik eddig építési vállalkozóknak számláztak be, a szépségiparban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái