Előfizetői tartalom

Megvan a válasz: igazából ezért kell módosítani a rezsicsökkentést

Portfolio
Az energiaárak elszállása miatt a kormány arra kényszerült, hogy a kedvező rezsiárakat biztosító rezsicsökkentés költségének egy részét a lakosságra terhelje. Ennek nyomán az idei költségvetési hiány biztonsággal teljesíthetővé válik, valamint a 2023-as deficit is a helyére kerül, amennyiben az EU-források megérkeznek, vagyis sikerül megállapodni az Európai Bizottsággal és a gazdasági kilátások nem romlanak tovább - erre a következtetésre jutnak a költségvetés aktuális állapota és a héten bejelentett rezsiintézkedés hatása alapján az OTP Bank makrogazdasági elemzői.

Pár hét alatt elcsúszott a költségvetés A bank elemzői emlékeztetnek arra, hogy a legutóbbi anyaguk megjelenése óta érdemi fejlemények történtek, amelyek jelentősen befolyásolják a költségvetés kilátásait: A legfontosabb, hogy az elmúlt hetekben az energiaárak kilőttek: a TTF piaci gáz ára a korábbi 120 euró/MWh árról 180 euróra ugrott és azóta is ott ragadt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés