Előfizetői tartalom

Orbán Viktor újra megüzente: vége a rezsicsökkentés eddigi formájának

Portfolio
Egy új korszakba léptünk február 24-én, amikor megtámadta Oroszország Ukrajnát és emiatt minden megkérdőjeleződött, amihez eddig hozzászoktunk – hangsúlyozta szombat esti Facebook-posztjában Orbán Viktor és a hétpontos energetikai intézkedéscsomag között újra rögzítette a miniszterelnök, hogy „akik az átlagnál több energiát fogyasztanak, a többletre piaci árat kell fizetniük”. Ezzel gyakorlatilag újra azt üzente a szerdai kormányzati bejelentés és a péntek reggeli rádióinterjúja után, hogy az elégedetlenség ellenére kitart a kormány amellett, hogy hozzá kell nyúlni a rezsicsökkentéshez és az átlagnál többet fogyasztókra ki fogja vetni a kormány a piaci árakat.

A szerdai Kormányinfón hangzott el a bejelentés, hogy a havi 210 KWh-nál, illetve éves szinten 2523 KWh-nál, valamint a havi 144 m3-nél és éves szinten 1729 m3-nél több áramot és gázt fogyasztó háztartások augusztus 1-től a többletfogyasztásra a világpiaci árat lesznek kénytelenek fizetni. Mivel az ennek pontos számítási módszerét rögzítő kormányrendelet még mindig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés