Előfizetői tartalom

Szomorú hírt közölt Magyarország időjárásáról az OMSZ, szeretnék, ha mindenkihez eljutna az üzenet

Portfolio
2021 száraz volt Magyarországon, majd 2022-ben tovább folytatódott és most is tart a csapadékszegény időjárás, aminek következtében az ország jelentős részén aszály alakult ki. A legsúlyosabb aszály az Alföld középső és tiszántúli részén van – emeli ki egy friss tanulmány eredményeit az országos Meteorológiai Szolgálat facebook-oldalán. Az OMSZ azt is írja, örülnének, ha minél több emberhez eljutna az üzenet arról, milyen változásokon megy keresztül az időjárás, és nem a jó értelemben.

Az OMSZ oldalán publikált friss tanulmány az idei csapadékmérések mellett foglalkozik a csapadék térbeli és időbeli változékonyságával, és a XX. század eleje óta tapasztalt száraz időszakokkal. A tanulmány készítője felhívja a figyelmet, hogy jelenleg Magyarország keleti felén kívül nagy területen komoly szárazság uralkodik Romániában, Moldovában, Ukrajnában, hazánktól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés