Előfizetői tartalom

Miért küzdenek munkaerőhiánnyal a cégek?

Katona Melinda, Borealis Consulting
Napjaink számos problémája közül az egyik, talán nem is a legcsekélyebb súlyú, a munkaerőhiány. Vajon megtesznek-e a cégek minden tőlük telhetőt a munkatársak megtartásáért, bevonzásáért, és vajon a munkatársak hajlandók-e maguk is időt és energiát beletenni ennek az egyébként kétoldalú kapcsolatnak az építésébe? Hogyan, miben látja egy szervezetfejlesztő tanácsadó cég vezetője, aki nagyon sok vállalattal került már kapcsolatba a pályafutása során, a munkaerőhiány, elsősorban a szakértői-szellemi munkaerő számában mutatkozó munkaerő-deficit okait, kezelésének lehetőségeit? Amint a cikkből kiderül, a szervezeti és egyéni önismeret elmélyülése sokat tudna változtatni a kialakult helyzeten.

Jelek Egy vállalatnak alapvető érdeke, hogy a bevált, jól felkészült, a cég folyamatait behatóan ismerő munkatársakat megtartsa, ezáltal a fluktuációt, ami nagyon sok pénzbe és időbe kerül, a lehető legalacsonyabb szintre csökkentse. A tapasztalataim alapján ki merem jelenteni, hogy az egyre rövidülő ciklusidő (az egy cégnél, egy pozícióban eltöltött idő) és a gyakori...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái