Előfizetői tartalom

Fontos gázalkut köthet ma az EU Azerbajdzsánnal

Portfolio
Ma Azerbajdzsán fővárosába, Bakuba utazik Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Kadri Simson energiaügyi biztos, hogy erősítse az EU és Azerbajdzsán közötti együttműködést és az uniós energiadiverzifikációs törekvéseket – jelezte vasárnapi Twitter-üzenetében a testület. Mindez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy egy jelentős gázmegállapodást köthet az EU az azeriekkel.

A Reuters már néhány napja betekintést nyert egy brüsszeli anyagba, amely azt javasolta a tagállamoknak, hogy kössenek megállapodásokat azeri gáz beszerzésére, illetve támogassák ezt a bizottsági erőfeszítést, hogy a déli gázfolyosón keresztül jelenleg érkező évi 10 milliárd köbméternyi gázt (aminek nagy része Olaszországba megy) 2027-re évi 20 milliárd köbméterre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés