Előfizetői tartalom

Cáfolja a Pénzügyminisztérium a katás rossz hírt

Portfolio
Súlyos tévedés, hogy az augusztus 31-ig katázók csak 2022. január 1-re visszamenőleg választhatják idén az átalányadót - így reagált a Pénzügyminisztérium a tegnapi hírre, amely szerint újabb gond merült fel a kata-szabályozásban. A jogszabályok a PM közleménye szerint egyértelműek: augusztus 31-ig az érintettek a régi kata törvény szerint teljesítik az adókötelezettséget, ez visszamenőleg megmásíthatatlan. Egy másik adótörvényben (az szja törvényben) szabályozott adózási mód (az átalányadó) fel sem merülhet 2022. augusztus 31-ig, a különböző adótörvények rendelkezéseit ugyanis nem lehet összemosni.

A hétfő esti Magyar Közlönyben a kormány kihirdette a rendkívüli sebességgel elfogadott, majd hétfőn Novák Katalin köztársasági elnök által aláírt új kata-törvényt. A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) ezután jelezte: egy hatalmas hibát vétett a jogalkotó. A könyvelők egyesületének alelnöke, Ruszin Zsolt a Facebookon megosztott álláspontjában arra mutat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés