Előfizetői tartalom

Kihirdette a kormány a kata-törvényt egy durva hibával - cáfol a PM

Portfolio
A hétfő esti Magyar Közlönyben a kormány kihirdette a rendkívüli sebességgel elfogadott, majd hétfőn Novák Katalin köztársasági elnök által aláírt új kata-törvényt. A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) szerint egy hatalmas hibát vétett a jogalkotó.  Frissítés: a Pénzügyminisztérium reagált a hírre, és azt írta, hogy szó sincs hibáról, a katából kikényszerülő vállalkozók a nyár végén folytatólagosan választhatják az átalányadót.

Július 11-én nyújtotta be a kormány, a parlament július 12-én megszavazta, Novák Katalin július 18-án aláírta és este a közlönyben a kormány ki is hirdette a 2022. évi XIII. törvényt a kisadózó vállalkozók tételes adójáról. Kapcsolódó cikkünk 2022. 07. 18. Itt a vége: készülhetnek a nagy változásokra a katások A könyvelők egyesületének alelnöke, Ruszin...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés