Előfizetői tartalom

Kimondta az üzemeltető: semmi akadálya a gázszállítás újraindulásának Európa felé

MTI
Az Északi Áramlat-1 balti-tengeri gázvezeték rutinszerű karbantartása különösebb problémák nélkül a tervezett időre lezajlott és a befejezés előtt áll. A Nord Stream AG szóvivője szerint semmi sem áll a gázszállítás csütörtöki megkezdésének útjában. Ellenkező esetben az üzemeltető társaságnak meghatározott módon tájékoztatnia kellene a piacot. Szerda reggelig nem történt ilyen bejelentés.

Ellentétben a gázcsap elzárásáról elterjedt híresztelésekkel, Vlagyimir Putyin orosz elnök kedd este utalt arra, hogy a karbantartás után megindulnak a szállítások. "A Gazprom teljesíti kötelezettségeit, mindig is teljesítette azokat, és továbbra is teljesíteni fogja minden kötelezettségét" - idézte Putyint az Interfax orosz ügynökség. Kapcsolódó cikkünk 2022. 07. 19....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés