Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: 15%-os gázfogyasztás-csökkentést kér a tagállamoktól az EU

Portfolio
Órákon belül megjelenik az Európai Bizottság hivatalos terve a várható téli gázellátási problémák kezelésére. A Bloomberg értesülése szerint első körben önkéntes alapon 15%-os gázkereslet-csökkentésre kéri a tagországokat a testület a következő nyolc hónapos időszakban, de ha az nem lenne elég a téli helyzet kezelésére, akkor a Politico további információi szerint ez kötelező fogyasztáscsökkentésbe is átmehet.

Az Európai Bizottság jövő hónaptól kezdődően a földgázfelhasználás 15%-os önkéntes csökkentésére tesz javaslatot a tagállamok számára - ezzel kezelnék azt a kockázatot, hogy Oroszország leállíthatja az energiahordozó szállítását. A célt egy olyan rendeletbe foglalnák bele, amely az Európai Bizottság által ma előterjesztendő keresletcsökkentési tervet követi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés