Előfizetői tartalom

Szó szerint perzselő a hőség: egész Európa tüzek pusztítása alatt

Portfolio
Idén alaposan megérzi a nyarat Európa, a hőség miatt a kontinensen erdőtüzek tombolnak, ezzel tovább súlyosbodnak az aszály okozta problémák a mezőgazdaságban. A londoni tűzoltóknak a második világháború idején volt annyi munkájuk, mint tegnap, ugyanakkor a tűzeseteket megfékezték, azonban az Egyesült Királyságban továbbiak miatt aggódnak. Bár Franciaországban és az Egyesült Királyságban alább esett a hőmérő higanyszála, Görögországban, Spanyolországban és Olaszországban a tűzoltók még mindig küzdenek a tüzekkel. A szakértők szerint az éghajlatváltozás miatt ezek, a korábban ritkán előforduló szélsőségek a jövőben rendszeressé válhatnak.

Szerda reggel Európa nagy részén visszatért a tipikus nyári hőmérséklet, de a rekordot döntő hőséghullám következményeivel - amelyeket elsősorban a tüzek okoznak - még szembe kell nézni. Rendkívül súlyos tüzek tomboltak Franciaországban, különösen a délnyugati Gironde régióban, ugyanakkor a körülmények kedvezőbbek lettek a tüzek felszámolásához azzal, hogy a hőmérséklet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái