Előfizetői tartalom

Szó szerint perzselő a hőség: egész Európa tüzek pusztítása alatt

Portfolio
Idén alaposan megérzi a nyarat Európa, a hőség miatt a kontinensen erdőtüzek tombolnak, ezzel tovább súlyosbodnak az aszály okozta problémák a mezőgazdaságban. A londoni tűzoltóknak a második világháború idején volt annyi munkájuk, mint tegnap, ugyanakkor a tűzeseteket megfékezték, azonban az Egyesült Királyságban továbbiak miatt aggódnak. Bár Franciaországban és az Egyesült Királyságban alább esett a hőmérő higanyszála, Görögországban, Spanyolországban és Olaszországban a tűzoltók még mindig küzdenek a tüzekkel. A szakértők szerint az éghajlatváltozás miatt ezek, a korábban ritkán előforduló szélsőségek a jövőben rendszeressé válhatnak.

Szerda reggel Európa nagy részén visszatért a tipikus nyári hőmérséklet, de a rekordot döntő hőséghullám következményeivel - amelyeket elsősorban a tüzek okoznak - még szembe kell nézni. Rendkívül súlyos tüzek tomboltak Franciaországban, különösen a délnyugati Gironde régióban, ugyanakkor a körülmények kedvezőbbek lettek a tüzek felszámolásához azzal, hogy a hőmérséklet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés