Előfizetői tartalom

A mostani élelmiszer drágulás még csak a Covid hatása, a java még hátra van - azért fogunk dolgozni, hogy ne haljunk éhen?

Portfolio
Az élelmiszer árakban a háború hatásait 2022 negyedében kezdjük el érezni, jelenleg még a Covid válság hatásai mutatkoznak meg. Az élelmiszerek soha nem jelentettek még akkora terhet a háztartásoknak, mint most - mondta a legfrissebb Takarék AgrárTrend Indexet bemutató sajtóeseményen Héjja Csaba. A Takarékbank Agrár Üzletág, Agrár Elemzés, Termék- Folyamattámogatási Központ szenior elemzője az idei év átlagában 28 százalékos élelmiszerár-emelkedésre számít. Véleménye szerint a jövedelem növekedése eddig fedezte az élelmiszerárak emelkedését és az élelmiszer többletfogyasztását. Becslésük alapján az élelmiszerárak növekedési üteme idén már meg fogja haladni a jövedelmekét.

Héjja Csaba, a Takarékbank Agrár Üzletág, Agrár Elemzés, Termék- Folyamattámogatási Központ szenior elemzője előadását a makrogazdaság helyzetének bemutatásával indította. Az elmúlt 40 évben nem látott helyzetbe került a világgazdaság különböző indikátorok alapján. A 2008-as pénzügyi- és a 2020-as Covid-válság mind jellegében, mind annak kezelésében eltérő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái