FONTOS Gigantikus naperőmű fejlesztésekbe kezdhetnek Magyarországon a kínaiak
 
Előfizetői tartalom

Megszólalt Lagarde az EKB kamatemelése után: Egyre borúsabbak a kilátások

Portfolio
Ma 14:15-kor tette közzé az Európai Központi Bank kamatdöntő üléséről szóló közleményét és a kamatdöntést, amelyből kiderült, hogy a jegybank 50 bázisponttal emelte meg mindhárom kamatszintet. A lépés nagyon határozott, amelynek hatására az euró jelentős erősödésbe kezdett. Christine Lagarde elnök a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tervezett kamatpálya teteje nem változott, ez a kijelentése pedig véget is vetett az euró erősödésének. A jegybankelnök szerint a reálgazdasági kilátások egyre borúsabbak, de egyelőre nem számítanak recesszióra.

2022. július 21. 15:48 Megosztás Rövid összefoglaló Az EKB mai ülésének legfontosabb üzenetei: a jegybank 50 bázisponttal emelte meg a kamatokat, az irányadó betéti kamat így 0%-ra nőtt. Ezzel véget ért a negatív kamatok kora Európában Az EKB...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés